Allée Bleue

ALLEE BLUE WINE ESTATE

Allée Bleue Estate is gelegen in Groot Drakenstein in Franschhoek, in het hart van de wijnregio van West Kaapland van Zuid-Afrika. Oorspronkelijk door P.Andersen opgericht onder de naam ‘Mere Rust’ in 1691 werd de naam ondertussen aangepast in de Franse benaming 'Allée Bleue', in het Nederlands 'Blauwe Laan'.

Dicht tegen Franschhoek, dankt het pittoreske wijndomein zijn naam aan de vele gigantische blauwe eucalyptus bomen welke de toegang tot deze wijnhoeve decoreren.

Met Allée Bleue ontdekte de familie Dauphin in 2000 een heerlijk vrolijke plek waar de harten van iedereen, worden veroverd met een wijngaardbeplanting van 17,3 ha. met o.a. volgende druivensoorten : Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignonn, Shiraz, Pinotage en Merlot. Het domein wordt opgeven door wijngaarden, boomgaarden en geurige velden met lavendel en kruiden.

Dit historische landgoed werd met grote toewijding en aandacht voor detail weer tot leven gebracht. Het resultaat is een fascinerende combinatie van de typische Zuid-Afrikaanse landbouw traditie en hedendaagse levensstijl met kunst en natuur.

Allée Bleue is niet alleen een prachtig wijndomein waar men authentieke, gelauwerde wijnen met individueel karakter creëert. Het domein is ook gekend om zijn wijde variëteit aan eigen gekweekte kruiden, olijven en olijfolie.

Na drie generaties vond Pieter Quixley, de eigenaar van de Riversmeet-boerderij, dat het tijd was om met pensioen te gaan. Hij benaderde zijn buren Wilfred en Elke Dauphin om te zien of ze geïnteresseerd zouden zijn in het kopen van de boerderij en deze in hun wijnmakerij Allee Bleue op te nemen.

Omringd door 2 rivieren aan de westelijke en zuidelijke grens, heeft de Riversmeet boerderij een overvloed aan oude bomen en kleine bossen langsheen de oevers van de rivier, wat een natuurlijke omgeving schept voor wilde vogels. In het meest bijzonder de uilen.

©By Mundi Vinum

Filter