Online Wijnhandel
ZUID-AFRIKAANSE EN NIEUWE WERELDWIJNEN
Ontdek ons aanbod

Almenkerk

ALMENKERK WINE ESTATE

Welkom bij Almenkerk Wine Estate! Dé online plek voor unieke Zuid-Afrikaanse wijnen. Onze collectie bestaat uit diverse wijnsoorten, afkomstig van appelboerderij 'Jutland' gelegen in de Elgin vallei.

Almenkerk is een uniek domein gelegen in één van de meest toonaangevende wijngebieden ter wereld. Bezoek onze webshop voor een compleet overzicht van onze wijnsoorten.

Onze Zuid-Afrikaanse wijnen worden met veel kennis, vakmanschap en liefde gemaakt. Het wijndomein 'Almenkerk Wine Estate' bestaat uit 15 hectare wijngaarden en een aantal hectaren appelboomgaarden.

De locatie van appelboerderij Jutland is simpelweg een uitstekende keuze geweest. De vruchtbare bodem van de Elgin vallei verleent zich namelijk perfect voor het maken van wijn en het telen van druiven.

Almenkerk Wine Estate teelt vier rode druifsoorten; Merlot, Shiraz, Cabernet Franc en Cabernet Sauvignon. Daarnaast verwerken onze wijntelers ook twee witte druifsoorten namelijk; Chardonnay en Sauvignon Blanc.

In totaal maakt Almenkerk Wine Estate 7 unieke Zuid-Afrikaanse wijnen van hoog niveau. Onze topwijn 'Lace Sauvignon Blanc' heeft zelfs al een prijs gewonnen voor de beste Sauvignon Blanc uit Zuid-Afrika.

Bent u benieuwd naar de smaak van onze Sauvignon Blanc? Bekijkt u dan vooral eens het proefpakket voor de ultieme smaakbeleving.

Belgisch ondernemerschap in Zuid-Afrika

Als Zuid-Afrikaanse wijntelers ligt onze roots in België. Almenkerk Wine Estate wordt gerund door Natalie Opstaele en Joris van Almenkerk. Twee Belgische ondernemers met een ontembare liefde voor Zuid-Afrikaanse wijnen.

Het verhaal begint op het moment dat Joris en Natalie in 2002 besluiten richting Zuid-Afrika te verhuizen. In 2004 besluit het Belgische koppel dan eindelijk hun ultieme droom waar te gaan maken. Appelboerderij 'Jutland' wordt gekocht en het wijnavontuur van de twee begint in de prachtige omgeving van de Elgin vallei.

In diezelfde periode leert Joris de fijne kneepjes van het vak kennen. Zo leert hij bijvoorbeeld de theorie achter het maken van wijn aan de befaamde Universiteit van Stellenbosch.

Op deze manier kan de selectie van druivensoorten nauwkeurig en professioneel plaatsvinden. Dit geldt natuurlijk ook voor de specifieke plek, waar de druivenbomen staan. Deze locatie is namelijk onwijs belangrijk om de kwaliteit van onze Zuid-Afrikaanse wijnen te waarborgen. Niet alleen de grond, maar ook het aantal zonne-uren, de wind en de neerslag spelen een belangrijke rol.

Bij Almenkerk Wine Estate staat vakmanschap centraal. De conditie van onze wijngaarden wordt nauwkeurig gecontroleerd door middel van drones en infraroodcamera’s. Daarnaast nemen wij om de zoveel tijd bodemstalen van de grond en voeren wij elektromagnetische scans uit op onze wijngaarden.

©by Mundi Vinum

Filter

#Proefpakketten : ontdek ze nu...

Weet je niet welke wijn kiezen? Kies dan nu voor een leuk proefpakket en organiseer je eigen wijnproeverij

Vragen ?

Bel ons​: +32 486 28 11 38

Veilig betalen

Betaal veilig via SSL encryptie